کد خبر: 4257880
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
امام جمعه الیگودرز:

نفوذ معنوی امام هادی(ع) عامل اقتدار اسلام شد

حجت‌الاسلام والسملمین مهدی سرلک با اشاره به اینکه خلفای‌ عباسی به هر نحو ممکن در صدد از بین بردن شیعه بودند، گفت: اقدامات اساسی و نفوذ معنوی امام هادی(ع) در اوج شرایط خفقان آن زمان موجب اقتدار راهبردی اسلام شد.

حجت‌الاسلام والسملمین مهدی سرلک، امام جمعه الیگودرزحجت‌الاسلام والسملمین مهدی سرلک، امام جمعه الیگودرز، در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام هادی(ع)، گفت: اقدامات اساسی و نفوذ معنوی امام هادی(ع) در اوج شرایط خفقان موجب اقتدار راهبردی اسلام و مکتب تشیع شد تا جایی که بیشترین شعاع گسترده نفوذ، اثربخشی، تأثیرگذاری سیاسی و اقتصادی، راهبردی و استراتژیک اسلام و تشیع در زمان این امام همام اتفاق افتاد.

وی با اشاره به اینکه محیط زندگی‌ امام‌ هادی‌(ع) از نظر سیاسی و فرهنگی دارای ویژگی خاصی بود، اظهار کرد: دستگاه خلافت عباسی امام جواد(ع) را تحت فشارهای فراوان گذاشته بود که به همین منظور امام هادی(ع) از همان خردسالی با ترفندها و سیاست‌های حاکمان زمان خود و رسالت سنگینی که بنا بود به عهده بگیرد آشنا بود.

سرلک با اشاره به اینکه امام هادی(ع) زمانی که به امامت رسید هشت سال سن داشت، افزود: ایشان با هفت نفر از خلفای عباسی، معاصر بود که هرکدام محدودیت‌ها و سیاست‌هایی در قبال این امام همام داشتند، که از جمله آن‌ها می‌توان به تبعید امام هادی(ع) به‌ سامرا‌، ایجاد محدودیت برای امام و جلوگیری شیعیان از ارتباط با آن حضرت، احضار امام به بهانه‌های مختلف‌، توهین و تحقیر امام و توطئه نافرجام‌ ترور‌ امام اشاره کرد.

امام جمعه الیگودرز با اشاره به اینکه دوران امامت امام هادی(ع) فاصله انتقال میان دو عصر متفاوت از‌ دوران‌ حکومت‌ عباسیان به حساب می‌آید، گفت: از جمله ویژگی‌های سیاسی و امنیتی این دوران می‌توان به بی‌کفایتی‌ زمامداران عباسی، گسترش فساد در دستگاه خلافت، بحران مشروعیت در حکومت عباسی، بروز آشوب‌ها و فتنه‌ها در قلمرو اسلامی، قیام‌های ایدئولوژی و عقیدتی، عدم اقتدار حکومت مرکزی، بروز جریان‌های عقیدتی انحرافی، ایجاد شبهه‌های دینی، فتنه‌انگیزی و فتنه‌جویی دانشمندان مزدور اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه رفتار‌ و عملکرد‌ خلفای‌ عباسی بر این مسئله دلالت‌ دارد‌ که‌ آن‌ها به هر نحو ممکن در صدد از بین بردن شیعه بوده‌اند، تصریح کرد: سخت‌گیری بر امام و شیعیان، شایعات واهی‌ در‌ خصوص‌ شیعیان و مستمسک قرار دادن این مسائل برای برخورد‌ با‌ شیعه، تحت مراقبت قرار دادن امام و جلوگیری از مراوده با مردم و ... بخشی از این مسائل است.

سرلک با اشاره به اینکه امام هادی(ع) با به‌کارگیری یک سلسله برنامه‌های ارشادی و تربیتی، مبارزه غیرمستقیمی را با حاکمیت آغاز کرد، بیان کرد: در مواقع لازم نیز تا جایی که حیات شیعه را به مخاطره نمی‌انداخت، دامنه آن‌ را‌ گسترده‌تر می‌‌کرد و با این فعالیت‌ها، بی‌اساس بودن این تصور‌ را‌ که‌ «امام به‌دلیل مراقبت دشمن، در مسائل سیاسی مداخله نمی‌کرد و هیچ‌گونه مبارزه‌ سیاسی‌ نداشت‌» آشکار کرد.

امام جمعه الیگودرز ادامه داد: از جمله مهم‌ترین راهبردهای امام با رویکرد سلبی در مقابله با سیاست‌های زمان خود می‌توان به نامشروع‌ معرفی‌ کردن‌ حکومت عباسیان، مبارزه‌ با‌ گروه‌های منحرف عقیدتی اشاره کرد.

وی افزود: همچنین این امام همام راهبردهای ایجابی در قبال خلفای عباسی داشتند که از جمله آنها می‌توان به تلاش‌ برای‌ پی‌‌ریزی جامعه‌ای بیدار‌، حفظ مصالح کلی و درازمدت جامعه اسلامی، تبیین مقام و جایگاه امام و امامت در جامعه اسلامی، تبلیغ اندیشه مهدویت و حفظ جان شیعیان و امید بخشی‌ به‌ آنان اشاره کرد.

سرلک با اشاره به اینکه برجسته‌ترین اهداف سیاسی پیشوایان اسلام در ادوار‌ مختلف‌، حفظ مصالح کلی و درازمدت جامعه‌ اسلامی‌، حفظ‌ جامعه‌ اسلامی‌ از خطر نابودی‌ و نیز‌ روشن نگه‌داشتن چراغ اسلام در کوران حوادث بوده است، گفت: آنان از رویارویی با ستم‌پیشگان‌ و ضدیت‌ با‌ دستگاه ستمگر، کوچک‌ترین هراسی نداشتند؛ ولی‌ با‌ درایت‌ و تیزبینی‌، به‌ شکل‌ دادن مبارزات براساس شرایط حاکم و در نظر داشتن کامل اوضاع، می‌پرداختند.

امام جمعه الیگودرز گفت: مهم‌ترین حرکت و راهبرد فرهنگی امام‌ هادی(ع)، تبیین مسئله امامت و تعمیق فکر شیعه درباره مبحث امام‌شناسی است که در قالب زیارت جامعه کبیره که یک دوره کامل امام شناسی محسوب می‌شود،  بیان شده است. 

انتهای پیام
captcha